Restylane huulitäyte "oli maailman ensimmäinen huulitäyteaine markkinoilla"

RESTYLANE HUULITÄYTEAINE

Restylane -täyteaine on tuotenimike useille hyaluronihappoa sisältäville injektoitaville täyteaineille. Restylane on ei-eläinperäinen kristallinkirkas ihoon tai joskus ihon alle ruiskutettava geeli. Restylane oli ensimmäinen FDA:n (U.S. Food and Drug Administration) hyväksymä kosmeettisiin injektiohin tarkoitettu hyaluronihappotäyteaine. Hyaluronihappo on samankaltaista kuin kehon om hyaluronihappo. Restylanea tuottaa ruotsalainen yritys Q-Med.

Restylanea käytetään mm. tekemään huulista täyteläisemmät, ryppyjen tasoittamiseen, palauttamaan ihon rakennetta ja tilavuutta sekä muotoilemaan kasvojen piirteitä. Restylane on luonnollinen kauneustuote, jonka tulos näkyy välittömästi, eikä se vaikuta kasvojen ilmeisiin tai liikkeisiin. Restylanella on tehty jo yli 15  miljoonaa - vuoteen 2014 mennessä - käsittelyä maailmanlaajuisesti.

Huulien täyttö
Kuva: Huuli-injektio. Depositphotos.com/vladmoses

KUINKA KAUAN RESTYLANE KÄSITTELYN VAIKUTUS KESTÄÄ HUULISSA?

Restylanen vaikutus on suhteellisen pitkä ja riippuu myös täyteaineen määrästä, eli kuinka paljon sitä laitetaan. Tavallisimmin vaikutus kestää noin 6-12 kuukautta ja kliinisessä tutkimuksessa on uusintakäsittelyllä saatu jopa aikaan 18 kuukauden tulos. Huulien ulkonäön ylläpitämiseksi Restylanen avulla tarvitaan uusintakäsittely yleensä noin kuuden kuukauden kuluessa, koska Restylane hajoaa luonnollisesti ajan kuluessa. 

Restylanella tehty käsittely kestää noin 15-30 minuuttia. Toimenpide on ei-kirurginen ja se suoritetaan neulalla - huuli-injektio - ruiskuttamalla haluttuun paikkaan. Toimenpiteen jälkeen tarvitaan joskus täydennyskäsittely halutun lopputuloksen saavuttamiseksi.


RESTYLANE JA HAITTAVAIKUTUKSET

Yleisesti esiintyviä oireita huulien käsittelyn jälkeen ovat esimerkiksi mustelmat, arkuus, kipu tai kutina. Oireet kuitenkin häviävät yleensä muutamassa päivässä tai viimeistaan viikon tai kahden viikon kuluessa. Käsittelyn jälkeen myös annetaan yleensä jälkihoito-ohjeet huuli-injektion ottaneille.

Restylane on turvallinen ja sen teho on osoitettu monissa kliinisissä tutkimuksissa ja koska Restylanen sisältämä hyaluronihappo ei ole eläinperäistä, niin iho- ja allergiatestejä ei tarvita. Yliherkkyysreaktion riski on hyvin pieni. Ennen käsittelyä lääkäri yleensä kysyy lääketieteellisestä historiastasi ja mahdollisesta kivunlievityksestä ennen käsittelyä.

Kommentit